HK Centrum 12062024 5813 min
Huizenaar kappers,
herkenbare kwaliteit!

Huizenaar is een begrip in de regio. Met prachtige kapsalons in Venlo, Venray, Tegelen, Blerick en Roermond
is Huizenaar Kappers al bijna 90 jaar een kwaliteitskenmerk voor Relax, Care & Beauty.  

Geschiedenis2

Van toen tot heden, historie Huizenaar

Huizenaar Kappers bestaat al meer dan 85 jaar. In 1934 opende Sjaak Huizenaar senior (1907-1986) zijn herenkapsalon aan de Peperstraat in Venlo. In 1960 kwam zoon Jac Huizenaar in de zaak en bestond de kapsalon, inmiddels gevestigd aan de Gasthuisstraat, uit een heren- en damessalon.

In 1963 trouwde Huizenaar junior met Jacqueline Schouenberg, dochter uit een kappersfamilie uit Tegelen. Samen behaalde ze veel kapperstrofeeën in binnen en buitenland en de kapsalon groeide uit tot een begrip in Venlo en omstreken. Uit dit huwelijk kwamen twee kinderen Frank en Jeannine.

In januari 1991 werd de salon door zoon Frank overgenomen en werd er samen met zijn vriendin, de bedrijfsleider Coos Demontis en het enthousiaste team flink aan de weg getimmerd. Diverse kappersprijzen werden binnengehaald waaronder een tweede plaats tijdens de Limburgbokaal een internationale kapperswedstrijd.

Nieuwe salons

Januari 1995: Kloosterstraat Blerick. Kapsalon & schoonheidssalon.

November 1996: Hofstraat Venray. Kapsalon.

November 1997: Hoek Vinckenhofstaat - Karel van Egmondstraat Venlo. Kapsalon & schoonheidssalon.

November 1998 doet dochter Jeannine haar toetreden tot het bedrijf, door haar jarenlange ervaring als regiomanager in de modebranche biedt zij ondersteuning op het gebied van personeel en organisatie.

Februari 1999 wordt het pand aan de Gasthuisstraat verbouwd en is het dienstenpakket uitgebreid met de schoonheidssalon. Op de eerste etage wordt een opleiding instituut geopend voor de interne opleiding van de stylisten van Huizenaar Kappers.

Januari 2000 werd het eenmansbedrijf omgezet in een VOF en vormen Frank en Jeannine Huizenaar de directie. Het Haarwerk Instituut van de ouders wordt overgenomen.
Bij het Haarwerk Instituut is men gespecialiseerd in alle haaraanvullingen zoals pruiken, toupets, haarstukjes/staarten en verlengingen. Verder kan men hier terecht voor hoofdhuid- en haarproblemen. Met behulp van microscopische apparatuur wordt hoofdhuid en haar geanalyseerd en met de juiste producten en massages verholpen of verminderd. Deze afdeling wordt geleid door dochter Jeannine terwijl beiden de kwaliteit van de kapsalons bewaken.

Maart 2004 wordt de vijfde salon in hartje Tegelen geopend. Kapsalon & schoonheidssalon.

Juli 2007 verhuist het Haarwerk Instituut in Venlo-Oost naar de Zorgboulevard in het Medisch Centrum VieCuri ziekenhuis in Venlo-Zuid.

November 2013 Huizenaar Kappers is door het KOC op maandag 11 november in Amersfoort beloond met het Beste Leerbedrijf 2013. In 2012 was Huizenaar Kappers ook al genomineerd,  in 2013 mocht ons Venlose familiebedrijf dan echt in de prijzen vallen.

Januari 2015 in Venray wordt een reeds bestaande salon overgenomen. Young Hair Shop behoord vanaf dan bij de Huizenaar Groep.

Juli 2016 Huizenaar Academie wordt omgedoopt in Skool of Hair en wordt met een door het Ministerie van Onderwijs Rijks Erkende Opleiding. Vanaf schooljaar 2016-17 kunnen leerlingen zich aanmelden voor een BBL opleiding niveau 2, niveau 3 en niveau 4.

Februari 2017 verhuisd de salon in Tegelen van de Gasthuisstraat naar de Raadhuislaan 154. Kapsalon & schoonheidssalon.
Een locatie met parkeerplaatsen voor de deur, ingang vanaf 2 kanten en ruimte om de salon te laten voldoen aan de huidige identiteit van de Huizenaar Kappers salons. 

Deze locatie heeft 2 verdiepingen, op de 2e verdieping gaat het opleidingsinstituut Skool of Hair zich vestigen. Een grotere en professioneel ingerichte Academie, zo heeft de Skool of Hair haar eigen plek voor de praktijk en de theorie.

Oktober 2017 wordt de Young Hair Shop verbouwd. Bij de opening zal er niet alleen een vernieuwde salon zijn ook de naam en de identiteit wordt getransformeerd naar Huizenaar Kappers.

November 2021 Opening van de 7e Huizenaar salon in de Hamstraat in hartje Roermond.

Januari 2022 na 25 jaar werkzaam te zijn geweest gaf Jeannine Huizenaar aan nieuwe levensdoelstellingen te willen gaan realiseren. Zo droeg zij haar aandelen over aan Frank. Per 1 januari 2022 zijn er twee nieuwe aandeelhouders tot de directie toegetreden. Nancy Verheyden-Huibers Office-manager bij Huizenaar en Klaartje Coenders-van den Broek kwaliteitsmanager vaktechniek en producten. Hiermee gaan wij als familiebedrijf een nieuwe fase in voor continuering en verdere uitbouw van Huizenaar kappers.

Hof van Egmond

Heden

Inmiddels is Huizenaar Kappers uitgegroeid tot een organisatie van formaat met ca. 51 stylisten, een Management Team bestaande uit 8 managers en 4 directieleden, 2 kwaliteitsmanagers, 2 technisch trainers, 2 office managers en 1 marketing en social media specialist. Er wordt gewerkt met een platte organisatie met korte verbindingslijnen, waardoor beslissingen snel en efficiënt door de juiste personen worden genomen. In eigen beheer zijn er twee kwaliteitshandboeken geschreven, hierin staat de gehele bedrijfsformule beschreven van huisreglement, vaktechniek en trainingsmethodes tot marketing- en communicatie technieken.

Persoonlijke aandacht, openstaan voor verandering en vernieuwing, het delen van informatie en een open, eerlijke en transparante bedrijfscultuur zijn kernwaardes waar de medewerkers van Huizenaar zich in herkennen en elkaar erkennen.