Van toen tot heden, historie Huizenaar

Huizenaar Kappers bestaat al meer dan 85 jaar. In 1934 opende Sjaak Huizenaar senior (1907-1986) zijn herenkapsalon aan de Peperstraat in Venlo. In 1960 kwam zoon Jac Huizenaar in de zaak en bestond de kapsalon, inmiddels gevestigd aan de Gasthuisstraat, uit een heren- en damessalon.

In 1963 trouwde Huizenaar junior met Jacqueline Schouenberg, dochter uit een kappersfamilie uit Tegelen. Samen behaalde ze veel kapperstrofeeën in binnen en buitenland en de kapsalon groeide uit tot een begrip in Venlo en omstreken. Uit dit huwelijk kwamen twee kinderen Frank en Jeannine.

In januari 1991 werd de salon door zoon Frank overgenomen en werd er samen met zijn vriendin Elke, de bedrijfsleider Coos Demontis en het enthousiaste team flink aan de weg getimmerd. Diverse kappersprijzen werden binnengehaald waaronder een tweede plaats tijdens de Limburgbokaal een internationale kapperswedstrijd.

Nieuwe salons

Januari 1995: Kloosterstraat 10 Blerick.

November 1996: Hofstraat 4a Venray.

November 1997: Vinckenhofstaat Venlo.

November 1998 doet dochter Jeannine haar toetreden tot het bedrijf, door haar jarenlange ervaring als regiomanager in de modebranche biedt zij ondersteuning op het gebied van personeel en organisatie.

Februari 1999 wordt het pand aan de Gasthuisstraat verbouwd en is het dienstenpakket uitgebreid met de schoonheidssalon. Op de eerste etage wordt een opleiding instituut geopend voor de interne opleiding van de stylisten van Huizenaar Kappers.

Januari 2000 werd het eenmansbedrijf omgezet in een VOF en vormen Frank en Jeannine Huizenaar de directie. Het Haarwerk Instituut van de ouders wordt overgenomen.
Bij het Haarwerk Instituut is men gespecialiseerd in alle haaraanvullingen zoals pruiken, toupets, haarstukjes/staarten en verlengingen. Verder kan men hier terecht voor hoofdhuid- en haarproblemen. Met behulp van microscopische apparatuur wordt hoofdhuid en haar geanalyseerd en met de juiste producten en massages verholpen of verminderd. Deze afdeling wordt geleid door dochter Jeannine terwijl beiden de kwaliteit van de kapsalons bewaken.

Maart 2004 wordt de vijfde salon in hartje Tegelen geopend compleet met een schitterende tuin voor de wachtende klant tijdens de warme dagen.

September 2006 wordt het 2e Haarwerk Instituut In het ziekenhuis VieCuri in Venray geopend. Een belangrijke strategische ontwikkeling om regionaal marktaandeel te genereren.

Juli 2007 verhuist het Haarwerk Instituut in Venlo naar de Zorgboulevard in het VieCuri ziekenhuis in Venlo. In deze boulevard wordt tevens een 6e Huizenaar kapsalon geopend.

November 2013 Huizenaar Kappers is door het KOC op maandag 11 november in Amersfoort beloond met het Beste Leerbedrijf 2013. In 2012 was Huizenaar Kappers ook al genomineerd,  in 2013 mocht het Venlose familiebedrijf (1934) dan echt in de prijzen vallen.

November 2014 het pand aan de Gasthuisstraat wordt verbouwd. Deze salon vestigd zich tijdelijk op de Nieuwstraat. Na de verbouwing is Huizenaar Kappers weer terug op hun vertrouwde plek op de Gasthuisstraat en wordt de tijdelijke salon een vaste salon. Een salon speciaal voor de jeugd (WKD Kappers), met een eigen stijl, andere muziek, een hoek waar men de eigen haren kan stijlen.  

Januari 2015 in Venray wordt een reeds bestaande salon overgonomen. Young Hair Shop behoord vanaf dan bij de Huizenaar Groep

Juli 2016 Huizenaar Academie is gestart met een Rijks Erkende Opleiding. Vanaf schooljaar 2016-17 kunnen leerlingen zich aanmelden voor een BBL opleiding niveau 2, niveau 3 en niveau 4.

Februari 2017 verhuist de salon in Tegelen van de Gasthuisstraat naar de Raadhuislaan 154. Een locatie met parkeerplaatsen voor de deur, ingang vanaf 2 kanten en ruimte om de salon te laten voldoen aan de huidige identiteit van de Huizenaar Kappers salons. Deze locatie heeft 2 verdiepingen, op de 2e verdieping gaat de Academie van Huizenaar zich vestigen. Zo heeft de Huizenaar Academie haar eigen plek voor de praktijk en de theorie.

Oktober 2017 wordt de Young Hair Shop verbouwd. Bij de opening zal er niet alleen een vernieuwde salon zijn ook de naam en de identiteit zijn veranderd. Vanaf de opening heten ze WKD Kappers Venray. Een nieuwe uitstraling, jeugdiger, vernieuwend volgens het WKD Kappers concept van WKD Kappers Venlo.

Heden

Inmiddels is Huizenaar Kappers uitgegroeid tot een organisatie van formaat met  ca. 75 stylisten, 9 salonmanagers, 2 kwaliteitsmanagers, 2 technisch trainers en 2 office managers. Er wordt gewerkt met een platte organisatie met korte verbindingslijnen, waardoor beslissingen snel en efficiënt door de juiste personen worden genomen. In eigen beheer zijn er twee kwaliteitshandboeken geschreven, hierin staat de gehele bedrijfsformule beschreven van huisreglement, vaktechniek en trainingsmethodes tot marketing- en communicatie technieken.

Persoonlijke aandacht, openstaan voor verandering, het delen van informatie en een open, eerlijke en transparante insteek zijn de kernwoorden van de Huizenaar Kappers.

Verandering, informatie, persoonlijke aandacht en herhaling zijn de kernwoorden van onze bedrijfscultuur, doel is dat medewerker en klant zich prettig voelen en meer dan tevreden zijn. Wij werken volgens een planningssysteem wat zorgt voor korte wachttijden. Men kan een afspraak maken en heeft geen wachttijd of men loopt zonder afspraak binnen. Met een korte wachttijd moet dan rekening gehouden worden.

Foto's Nieuwjaarspresentatie 2020

Kijk hier voor de sfeerbeelden van onze jaarlijkse Nieuwjaarspresenatie