HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j


Overige Specialiteiten
Online afspraak
knippen & stylen
Ivm. de complexiteit van een kleurbehandeling
vragen wij u telefonisch contact met ons op te nemen.

Gelezen in City Life Venlo (editie 36)

Een beleving.

Huizenaar Kappers doet er alles aan om klanten een tevreden gevoel te bezorgen. Een cruciale rol daarbij is weggelegd voor het gedreven personeel

'Wicked Kappers' heet het concept dat vanaf 2 december speciaal voor jongeren van twaalf tot pakweg 28 jaar toegepast wordt in de nieuwe zaak van Huizenaar aan de Nieuwstraat in Venlo. Klanten kunnen er via een laptop een videoclip naar keuze bestellen en vervolgens op een flat screen aan de wand bekijken en beluisteren. En, een andere nieuwigheid: nadat ze geknipt zijn kunnen ze hun haar zelf naar wens föhnen, stylen, waxen etc.City life venlo team huizenaar

Huizenaar Kappers, inmiddels op de kop af 80 jaar oud, blijft verbazen met opmerkelijke, toekomstgerichte initiatieven. Er is veel veranderd door de jaren, maar ook bij de derde generatie, Jeannine en Frank Huizenaar, staat de klant op een voetstuk. Alles wordt uit kast gehaald om het hem of haar naar de zin te maken. "Een behandeling in een van onze salons moet veel meer zijn dan een mooi kapsel aangemeten krijgen", benadrukt Jeannine. "We willen onze klanten beleving bieden."

Huizenaar-formule
Om dat te kúnnen zijn, is gedreven personeel een absoluut vereiste. Jeannine en Frank leggen de lat hoog. Wie voor hen werkt, moet niet alleen het vak tot in de puntjes beheersen, maar ook klasse hebben, met mensen in alle soorten en maten kunnen omgaan en flexibel inzetbaar zijn. Om nieuwe medewerkers vertrouwd te maken met de Huizenaar-formule krijgen zij eerst een interne opleiding. Eenmaal goed bevonden, tellen ze meer dan volwaardig mee. Personeelsleden zijn voor Jeannine en Frank collega's. Signalen die zij - de ogen en oren van het bedrijf - vanaf de werkvloer afgeven, worden zeer serieus genomen. Samen bepalen ze de koers. En ze krijgen ook de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Frank laat zich daarbij inspireren door het boek 'Good to Great' van managementgoeroe Jim Collins. (Collins pleit ervoor gebruik te maken van specifieke kwaliteiten van medewerkers. Alleen daardoor kan de onderneming naar een hoger plan getild worden). Dat Jeannine en Frank menen wat ze zeggen, blijkt uit het feit dat Huizenaar door het Kappers Opleidings Centrum in 2013 uitgeroepen is tot beste leerbedrijf van Nederland.

MKB
Zeven kapsalons heeft Huizenaar Kappers inmiddels; in Venlo, Blerick, Tegelen en Venray. Daarnaast twee haarwerkafdelingen (in VieCuri Venlo en Venray - één jaar lang gratis onderhoud en begeleiding) en drie schoonheidssalons. Het totale personeelsbestand bestaat uit zo'n zestig (parttime) medewerkers. Huizenaars Kappers is daarmee uitgegroeid tot een respectabele MKB. Daarmee zijn wat Jeannine en Frank betreft de grenzen van de groei nog niet bereikt. "Waar we nieuwe kansen zien, zullen we die blijven aangrijpen", benadrukt Frank. Huizenaar Kappers, 80 jaar oud, maar nog steeds springlevend.

Artikel gepubliseerd in de City Life Venlo editie 36

Geschreven door Paul Seelen
Foto gemaakt door Constance Jentjens 

 

HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j