HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j


Overige Specialiteiten
Online afspraak
knippen & stylen
Ivm. de complexiteit van een kleurbehandeling
vragen wij u telefonisch contact met ons op te nemen.

Amsterdam Fashion Week zomer 2014

 

Al jaren zijn  Huizenaar Top Stylisten aanwezig op de shows van de Amsterdam Fashion Week.

AFW 1

Tijdens twee trainingsdagen op het hoofdkantoor van L'Oréal Professionnel maken de Chef de Cabines kennis met hun teams. Een belangrijk moment; hier worden de looks stap voor stap opgebouwd, uiteraard mét de juiste producten. Het belangrijkste doel van deze dagen is 

dat niemand tijdens FashionWeek Amsterdam voor verrassingen komt te staan. "Breng alles mee wat je hebt, van stijltangen tot krultangen, föhns  en borstels," luidt het praktische advies van Peter Wellen, Chef de Cabine voor de duoshow van Mirte van Wijngaarden & Maaike Fransen. "Wanneer je voor een show gaat werken, moet je van alle markten thuis zijn—het kan zomaar gebeuren dat de look op de dag zelf onverwachts verandert."

De haarstylisten worden ook mentaal voorbereid op wat hen straks achter de schermen te wachten staat. Vier uur om alle modellen gereed te maken lijkt veel, maar het is goed om te realiseren dat in die tijd ook de visagie moet worden gedaan, de kleding doorgepast, de choreografie gerepeteerd. Leander Grotenhuis, die net als vorig jaar is geboekt voor de show van modeontwerper Jonathan Christopher, hecht er veel waarde aan dat er op locatie lekkere muziek wordt gedraaid en dat er een hapje en een drankje aanwezig is. "Het is hard werken, maar gezelligheid werkt heel motiverend. Teamspirit is zo belangrijk: we zijn ten slotte allemaal vakidioten. Iedereen die backstage werkt, is bezig om een fantastische show neer te zetten."

Spanningsboog op de dag zelf!AFW 2
Uit ervaring weten de Chef de Cabines dat het prettig werkt om op de dag van de show eerst een proefmodel te prepareren. Dan wordt de ontwerper erbij geroepen om akkoord te geven, en kan het team met de rest van de modellen vervolgen. Niet dat het werk er daarna op zit, want vlak voor het moment van opkomst, is er nog een final check. De modellen betreden de catwalk zowel van links als van rechts en in de coulissen moet altijd een haarstylist klaarstaan, die controleert of er niet ergens een haarspeldje uitsteekt of een pluk is losgeraakt. Een kleedster voert dezelfde controle uit bij de kleding. "Die spanningsboog moet tot het einde toe worden vastgehouden," Men pleegt nog een paar telefoontjes, Carmelo heeft zijn L'Oréal Professionnel-koffertje weer ingepakt. De FashionWeek voorbereidingen zaten erop, de looks staan als een huis.

 

FashionWeek Amsterdam: topsport! Deze dagen zijn vermoeiend, zeer leerzaam en is elke keer weer een gebeurtenis om nooit te vergeten.

Op vrijdag 11 juli waren Yentl, Fieke en Wendy aanwezig om het team van Peter Wellen te versterken. Zij verzorgde de show voor MIRTE VAN WIJNGAARDEN & MAAIKE FRANSEN.

Op zondag 13 juli waren Will, Dory, Kelly en Frences ingedeeld bij het team van Leander voor de show van JONATHAN CHRISTOPHER.

Maandag 14 juli, de laatste dag waren Klaartje, Mandy, Wendy en Michelle bij de show van MAISON THE FAUX bij het team van Carmelo.

Bron: http://lorealprofessionnel.tumblr.com/

 

 

HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j